REACH-Koulutusvaatimus

Euroopan Unioni on asettanut 4.8.2020 uusia lakeja koskien teollisten kemikaalien käyttöä. Näiden lakien tarkoitus on parantaa ihmisten terveyden ja ympäristön suojelua kemiallisten aineiden mahdollisilta riskeiltä samalla ylläpitäen Euroopan unionin globaalia kilpailukykyä. Lakipaketti tunnetaan nimellä REACH -asetus.

REACH -asetuksen piiriin kuuluvat liimat, liimatiivistemassat, polyuretaanivaahdot, pinnoitteet, pehmusteet, tiivisteet ym. tuotteet jotka sisältävät yli 0,1% monomeerisia di-isosyanaatteja. 24.8.2023 alkaen näiden tuotteiden ammatilliseen ja teolliseen käyttöön tarvitaan käyttökoulutus oikeaoppiseen asennukseen, suojautumiseen ja jätteenkäsittelyyn. TKR Pinnoitteiden kovetinosat sisältävät di-isosyanaatteja ja täten kuuluvat koulutuspakon alaisuuteen. Työnantajien tulee kouluttaa työntekijänsä turvalliseen di-isosyanaattipitoisten tuotteiden käyttöön ja materiaalitoimittajilla on velvollisuus ohjata tuotteita käyttävät ammattilaiset koulutukseen.

 

 

Varaa ilmainen TKR-koulutus haitta-aineiden hallintaan tiivistämällä tai kapseloimalla

TKR asiantuntijat ja vuosien aikana kertynyt TKR-tieto ovat käytössänne. Varaa TKR koulutus joko livenä kohteella tai verkkokoulutuksena.

Varaa aikasi