Menetelmät

IV-kanavien pinnoitus ja tiivistys

IV-kanavien pinnoittamisella voidaan estää joko ilmavuotojen kanavaan tuomien epäpuhtauksien (itiöt, kuidut, pöly, ym.) pääsy huoneilmaan tai kanavaan tiivistyvän kosteuden vuotaminen rakenteisiin. Menetelmä soveltuu teräs-, asbesti- ja tiilikanavien pinnoitukseen.

Pinnoitustyö IV-kanaviin tehdään TKR Hyytelö 2 -pinnoitteella. TKR-pinnoitteet ovat M1 luokiteltuja ja niistä ei vapaudu haitallisia hajuja tai päästöjä edes asentamisvaiheessa. Asennus tapahtuu pyörivällä harjaustekniikalla. Jokainen käsittelykerta tehdään eri värisellä pinnoitteella. Kahdella käsittelykerralla saadaan ilmatiiveyteen tarvittava kerrosvahvuus.

Kokonaispinnoitus kattaa IV-kanavien pinnoituksen kokonaan. Pinnoitustyö voidaan tehdä myös vain vuotokohtiin ja saumoihin. Tällöin pinnoitusalue on 100mm vuotopaikan tai sauman molemmin puolin.

Työvaiheet

  • IV – kanavat puhdistetaan nuohoamalla.
  • Nuohouspuhdistuksen jälkeen kanavat hiotaan puhtaalla pyörivällä vinyyliharjalla ja varmistetaan, että kanava on pölytön, eikä pellissä ole teollisuusrasvaa.
  • Pinnoitus TKR Hyytelö 2 -pinnoitteella. Pinnoitustyö tehdään kahteen kertaan niin, että materiaalivahvuus on yhteensä 0,4mm.
  • Pinnoitustyö tehdään pyörivällä vinyyliharjalla. Materiaali harjalle pumpataan pinnoitustyöhön kehitetyllä pumpulla. Työn edistymistä ja onnistumista valvotaan koko pinnoituksen ajan kameralla.
  • Kanavat voidaan pinnoittaa myös käsin pensselillä ja telalla. Tarvittaessa kanavat voidaan myös sukittaa käyttäen apuna muotosukkaa joka on kyllästetty TKR-pinnoitteessa.

Tiilikanavissa kanavasta poistetaan terävät piikit sisäpinnasta sekä harjataan/imuroidaan kanavat pölyttömiksi.

TKR Hyytelö 2 paloluokka IV kanavissa on BiS 1.

IV-kanavien pinnoitustyötä tekevällä yrityksellä on oltava TKR materiaalien perehdyttämiskoulutus.

Varaa ilmainen TKR-koulutus haitta-aineiden hallintaan tiivistämällä tai kapseloimalla

TKR asiantuntijat ja vuosien aikana kertynyt TKR-tieto ovat käytössänne. Varaa TKR koulutus joko livenä kohteella tai verkkokoulutuksena.

Varaa aikasi