Ekologisia ja turvallisia pinnoitteita myyvä TKR-Marketing Oy uudistuu

TKR tuotteet ovat suomalaisia, kasviöljypohjaisia ja tutkitusti turvallisia pinnoitteita, joita käytetään sisäilmakorjauksissa, haitta-aineiden hallinnassa, lattiapinnoituksissa, vedeneristyksissä ja erikoispinnoituksissa.

Ne sopivat kohteisiin, joissa vaaditaan joustavuutta, hyvää halkeamansilloitusta ja tartuntaa sekä asennusturvallisuutta.

Vuonna 2004 perustettu TKR-Marketing Oy on kasvanut vahvaksi ja luotettavaksi kotimaiseksi toimijaksi, joka on uudistunut ja kehittynyt vauhdikkaasti Matti Raatikaisen ohjaamana.

Uusien omistajien, Timosen Auton serkusten, ohjauksessa jatketaan uudistus- ja kehitystyötä.

Mitä mietteitä sivuun siirtyvällä Matti Raatikaisella on? Miten TKR uudistuu jatkossa? Minkälainen asiantuntemus ja kokemus tämän laadukkaan tuotteen takana piilee?

Matti Raatikaisen mietteitä

Eläkkeelle jäävä Matti Raatikainen

”TKR pinnoitteisiin perinpohjainen tutustuminen alkoi tuotteiden kehittäjän Toivo Kaarlo Rutin opastuksella.

Olimme alkuvuosina aktiivisesti mukana vaativissa sisäilmakohteissa. Näistä kohteista saimme vahvan ymmärryksen TKR tuotteiden asennustekniikkaan, ja mihin kaikkeen tuote soveltuu sellaisenaan tai jatkojalostettuna erilaisine työmenetelmineen.

Koska ensimmäiset kaasutiiviit pinnoitukset oli tuotteen kehittäjä tehnyt jo 1990 luvun lopulla, hyvin tuloksin, oli ilmeistä, että TKR tuotteita ryhdyttiin markkinoimaan vedeneristyksiin, sisäilmakorjauksiin, haitta-aine sulkuihin, lattiapinnoituksiin ja erikoispinnoituksiin.

Vaikka vauhti on ollut kovaa, on työ TKR tuotteiden parissa ollut mielenkiintoinen ajanjakso elämässäni. Nyt on aika siirtyä sivuun ja antaa uusien omistajien jatkaa kehitystyötä. ” kertoo Matti Raatikainen.

”Haluan toivottaa kaikkea hyvää vanhoille ja uusille työntekijöille, toimitusjohtajalle ja uusille omistajille. Haluan kiittää myös TKR tehdasta ja sen henkilökuntaa sekä TKR:n myynti ja tuotekehitys organisaatiota.

Lisäksi iso kiitos vaimolle Hannelelle, joka oli TKR:ssä 14 vuotta liiketoiminnan kehittäjänä.

Erityiskiitos myös asiakkaille ja yhteistyökumppaneille.” sanoo Matti Raatikainen.

TKR uudistuu ja kehittyy

TKR:n uudet omistajat, Timosen Autolta. Tuomas, Antti ja Sami Timonen

”Timosen Auto konsernin juuret juontavat 1940-luvulle, jolloin kauppiaspariskunta Vieno ja Martti Timonen avasi ensimmäisen maalaiskauppansa. 1960 luvulla yritystoiminta alkoi painottua autokauppaan. Vuonna 1969 alkoi Timosen Auton tarina.

”Asiakas on meidän työnantajamme” on yhtiömme perustajien usein toistama evästys meille tämän päivän Timosen autolaisille sekä TKR:laisille. Tällä hetkellä liiketoiminta on jo kolmannen sukupolven vastuulla.

Konsernimme perustajien evästyksenä onkin juurtunut tavaksemme tarkastella kaikkea tekemistämme ennen kaikkea asiakkaidemme silmin ja näin toteuttaa tavoitettamme: Asiakkaidemme odotukset ylittävä asiakaspalvelu sekä laatu.

Jatkuva koulutus, sisäistä yrittäjyyttä edistävät kannustejärjestelmämme, käytössämme alan parhaat tuotteet ja taito sekä yli 80-vuotisen yritystoimintamme aikana syntyneet luottamukselliset ja reilut välit kaikkiin sidosryhmiimme – asiakkaat, henkilökunta, tavarantoimittajat, rahoittajat ja viranomaiset – ovat vankka perusta tämän päivän ja tulevaisuuden toiminnalle ja kehityksellemme.

Autokaupan ailahtelevaisuuden takia olimme päättäneet yhdessä etsiä ydinliiketoiminnan sekä sijoitustoiminnan rinnalle kolmatta tukijalkaa. Halusimme, että uudessa liiketoiminnassamme korostuu sama arvo ja ajatusmaailma mikä emoyhtiömme perustajien alkuperäinen ajatus liiketoimintamme suhteen oli ollut.

TKR- Marketingissa meitä kiinnosti erityisesti tuotteen kotimaisuus, ympäristöystävällisyys sekä emoyhtiön kanssa sama yrityskulttuuriin liittyvä arvomaailma.

Matti henkilökuntineen oli tehnyt erinomaista työtä ja heti ensimmäisessä tapaamisessa Matin kanssa meillä oli äärimmäisen hyvä aaltopituus asioissa.

Emme halunneet lähteä muuttamaan Matin tekemää hienoa elämäntyötä, vaan halusimme jatkaa samoilla toimintaperiaatteilla eteenpäin tuoden niihin aiemman yrityshistoriamme mukanaan meille antamia erilaisia näkökulmia asioihin.

Visiomme on kasvattaa TKR Marketingista alansa johtava toimija markkinoilla, jota ohjaavat edelleen yrityksen perustajan arvomaailma sekä toimintaperiaatteet. Koronasta huolimatta uskomme tulevaisuuteen on vahva.” kertovat Antti, Tuomas ja Sami Timonen.

TKR:n asiantuntijatiimi apunasi

Myyntitiimin Markku ja Juha

Myynti

Juha Maununen

Hänellä on pitkä rakennusalan kokemus. Juha on ollut TKR:n palveluksessa yli 5 vuotta ja hän toimii myös TKR pinnoitteiden kouluttajana. Juha on ollut mukana kehittämässä TKR-tuotteiden asennusmenetelmiä ja TKR:n tuotteistusta.

Markku Hyvärinen

Hänellä on vahva kokemus rakentamisen ja teollisuuden työtehtävistä. Hän on urakoinut, valvonut ja suunnitellut sisäilmakorjauksia. Markku on osallistunut myös erilaisiin sisäilmaa koskeviin tutkimushankkeisiin.

Markku on toiminut 2021 keväästä alkaen TKR:n teknisenä myyjänä ja osallistunut tuotekehitykseen.

Tekninen tuki

Tekninen tuki, Petri Kapulainen

Petri ”Kapu” Kapulainen, tekninen tuki, hän lähestyy projekteja teknisellä kulmalla, maalaisjärkeä unohtamatta.

Kapu on keskittynyt sisäilmakorjauksiin ja erikoispinnoituksiin. Hän antaa mielellään teknistä tukea jo suunnitteluvaiheessa, jolloin saadaan TKR:n teknisistä ominaisuuksista kaikki hyöty asiakkaalle. Laaja kokemus auttaa myös tulevien kohteiden suunnittelussa, kun kokemuksista saa poimittua parhaat palat seuraavaan kohteeseen.

Suunnittelijoiden kanssa ajatusten vaihto on aina mielenkiintoista ja samalla viedään alaa eteenpäin.

Kapu auttaa myös uudet urakoitsijat alkuun ja käy vakituisten TKR urakoitsijoiden kohteissa miettimässä eri työtekniikoita yhteistyössä urakoitsijoiden kanssa.

”TKR:n referenssit korjauskohteista ovat vertaansa vailla ja niitä voi ylpeänä esitellä neuvotteluissa.”

Hallinto ja toimisto

Hallinto ja toimisto, Kimmo ja Tuukka

Tuukka Tahvanainen

Tuukka on ollut mukana TKR:n toiminnassa jo kymmenkunta vuotta.

Hän aloitti varastopojan pestissä, mutta nopeasti työtehtävät siirtyivät kuitenkin myyntiin, markkinointiin ja tekniseen neuvontaan.

Vuosien saatossa Matti Raatikaisen opastuksella Tuukalle on kehittynyt vankka tuntemus TKR tuotteesta ja menetelmistä.

Kimmo Hakala

Kimmo aloitti toimitusjohtajana 1.11.2021. Hän on toiminut rakennusalan yrittäjänä 18 vuotta ja hänellä on kokemusta urakoinnista, valvonnasta ja kaupallisesta toiminnasta rakennusalalla. Ennen TKR:n toimitusjohtajaksi siirtymistä Kimmo toimi rakennuspäällikkönä.

TKR tuotteiden valmistus

TKR-Coatings Birgitta ja Susanna

TKR tuotteet valmistetaan Pernajan Vanhakylän tehtaalla. Valmistuksen suorittaa Oy TKR-Coatings Ltd. Birgitta on ollut mukana jo neljännes vuosisadan, Susanna yli 8 vuotta. He mahdollistavat tuotteen korkean laadun pitkän kokemuksensa ansiosta.

Toivotamme kaikille yhteistyökumppaneille ja asiakkaille rauhallista joulua sekä vauhdikasta uutta vuotta 2022